XCE UP

2018. április 22.
Magyar / Mountain-bike XCE

 VERSENYKIÍRÁS

 

KOMBINÁCIÓS UP XCE kupasorozat

 

 

Második futam

Időpont, helyszín:

  • Bikefun futam 2018.04.07. Kamaraerdei Ifjúsági Park (XI.ker. Kamaraerdei út 12.)
  • Shimano futam 2018.04.22.Kamaraerdei Ifjúsági Park (XI.ker. Kamaraerdei út 12.)

A verseny típusa: kombinációs XCE (ügyességi + Eleminátor)


Ügyességi verseny: a résztvevőknek 6 különböző ügyességi akadályt kell teljesíteni lábletétel nélkül. A versenyen csak rajtszámmal, pontozólappal lehet részt venni (pontozólapokat rajtszám-átvételnél osztjuk). A versenyzőket pályabíró pontozza, egyéni pontozó lapokon. A hibapontok plusz időt jelentenek az Eleminátor rajt besorolásánál. Az ügyességi verseny kihagyása kizárást von maga után.
Eleminátor (XCE): terepen, aszfalton, mesterséges és természetes akadályokon rendezett kieséses sprintverseny. (a különböző kategóriák számára megfelelő nehézségi szinttel). A pálya hossza 500-700m
Négy/hat fős rajtok kialakulása: A ügyességi pálya időre megy. Az itt megszerzett eredményhez hozzáadódnak a pályán vétett hibapontok. 1 hibapont 10mp “büntetés”. (Az ügyességi feladat első felén vétett hiba kettő-, a második felén vétett hiba egy hibapontot jelent)
Ha négyes csoportok-, akkor kettő, ha hatos csoportok vannak akkor három továbbjutó minden csoportból.

 

 

 

Biztonság, szabályok: A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. A rendezőség a sérülésekért, esetlegesen bekövetkező károkért semmilyen felelősséget nem vállal. Fejvédő használata kötelező. Másik versenyzőt fellökni, felszerelésében kárt tenni, versenyző mellett a pályán futni tilos. Versenyzőt jogosulatlan előnyhöz juttatni tilos, ezek kizárást vonnak maguk után. Szabálytalanságok, illetve a felmerülő vitás kérdések esetében a Búr Zsolt a MKSZ MTB XC versenyszabályzata alapján dönt. X évesnek az számít, aki ebben az évben tölti/töltötte be X. életévét. Minden gyermek kísérőjének felelősség vállalási nyilatkozatot kell kitölteni a nevezésnél!!!


Nevezés, előnevezés, időmérés:

Előnevezés 3500 Ft/versenyző áron, 2018. április 05. csütörtök éjfélig. Az előnevezés akkor érvényes, ha a nevezési díj április 5 csütörtök éjfél előtt beérkezik! A harmadik futamra, akkor érvényes az előnevezés, ha április 19 éjfélig az Újbuda Mountain Bike és Szabadidő SE számlájára beérkezik a nevezési díj.


Számlatulajdonos:
Újbuda Mountain Bike és Szabadidő SE
Bank neve:
Budapest Bank
Számlaszám:
10101542-74050400-01004003

 

 

 

Az összeg beérkezése után 2napon belül visszaigazoló válaszlevelet küldünk, amiben mellékeljük azt a kockázatvállalási nyilatkozatot is, amit a rajtszám átvételekor minden nevezőnek le kell majd adni kitöltve, aláírva. ÁFÁs számla igényüket kérjük e-mailben jelezzék az ujbudamtb@gmail.com címen, és adják meg a számlacímzettet is. Számlát a ténylegesen utaló vagy fizető nevére tudunk kiállítani!

 

 

Helyszíni nevezési díj 4500 Ft/versenyző
Minden nevezési díjat fizető versenyző rajtcsomagot kap -szponzoraink ajándékával - amit garantálni csak az előnevezőknek tudunk!!!!
A helyszínen csak egyéni nevezéseket tudunk elfogadni, egyesületi nevezési lista leadása csak előnevezésben lehetséges.
Minden kategória nevezése és a rajtszám-átvétel 15 perccel az ügyességi kezdete azaz 9.45-kor zárul.
A versenyen egyéni stopperes időmérést alkalmazunk.


Az egészségügyi szolgálatot (mentő/orvos) a Hungexpó biztosítja.
A versenyzők és kisérők frissítéséről a HIGH5 a táplálásukról pedig a Tatár Pékség Kft gondoskodik.


Díjazás:
Az egyes futamokon korosztályonként és nemenként az első 5 helyezett lesz jutalmazva, de oklevelet minden induló kap.
A sorozat záró futamán április 22-én Mozgásvilág Tesztnapon a csapatokat is díjazzuk. Az előre megadott szempontok alapján pontozzuk. ( Induló gyerekek száma, az ügyességi pályán elért eredmények, valamint az Eleminátoron elért helyezések alapján.) Tehát a három futam alatt szerzett pontok összeadódnak és a csapat helyezését ez adja meg. MINDEN CSAPATNAK ADUNK PÉNZDÍJAT a helyezésétől függően. Szponzorainknak köszönhetően jelenleg 500.000,- ft vár kiosztásra. A harmadik futam végére remélhetőleg ez az összeg meghaladja az 1 millió ft-ot.:)
Kategóriák: Fiú/lány futamokat akkor indítunk és értékelünk külön, ha korosztályon belül mindkét nemből legalább 4-4 versenyző indul. Ellenkező esetben koedukált futamot tartunk.


Tehetségkutató futamok: INGYENESEK,de nevezni szükséges előre, vagy a helyszínen 9-10 óra között!
A tehetségkutató futamon, olyan gyerekek indulhatnak, akik nem rendelkeznek sportolói licenccel és még nem egyesületi keretek között kerékpároznak! Célunk, hogy megszerettessük velük a kerékpár sportot és lehetőséget adjuk valamely utánpótlás egyesülethez való csatlakozáshoz…Ebben a futamban mindenki befutó ajándékot kap!

 

 

 

 

 

 

 

Díjátadó: várhatóan 16 órától

 

 

Kapcsolat:
Újbuda Mountain Bike és Szabadidő SE

1118 Bp, Törökugrató u.3. VII/27.

ujbudamtb@gmail.com

Előnevezés, számla,információ és
Versenyigazgató:
Sós Sándor 30/2979248

Technikai igazgató: Búr Zsolt 70/ 5145297


“Nem a múló időt kell ünnepelni, hanem dicsőséget szerezni annak, ami még előttünk áll.”
Daniel Pennac


“ Csak összefogással tehetünk az utánpótlásért!”
Superior

 

A pénzdíjak alapját szolgáló pont számítás :

3+1 szempont szerint lesz a pontozás. A korábban jelzett kisfilm elkészítését április 1-ig meghosszabbítottuk az újra télire fordult időjárás miatt...

Mindenki, aki értékelhető a szempontoknak megfelelő kisfilmet készít és oszt meg a határidőn belül 10 ponttal növelheti a csapat eredményét. Nos ez volt a +1 szempont.

 

 

1. szempont

Minden futamon ténylegesen rajthoz álló és célba érő versenyző után a csapat 1 pontot kap futamonként!

pl, ha húsz gyerkőc indul akkor a csapat 20 pontot kap arra a futamra.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2. szempont

Futamonként értékeljük minden csapat első legjobb hat helyezését a következő pontozás szerint:

1. hely 20 pont
2. hely 16 pont
3. hely 14 pont
4. hely 12 pont
5. hely 10 pont
6. hely 8 pont


pl, ha egy csapat szerzett 2 első , 3 harmadik , 1 ötödik helyet a következő pontokat kapja : 2*20+ 3*14+1*10 összesen 92 pont,
Amennyiben csak ketten indulnak egy csapatból, de ők elsők lesznek, akkor 2*20 azaz 40 pontot szereznek. Tanulság .... induljatok minél többen és eséllyel több pontra tehettek szert!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


3. szempont

Minden csapatból minden futamon a technikai feladatokat hibátlanul teljesítők 10 pontot szereznek csapatuknak.

 


Minden futam után kiírjuk weboldalunkra az adott csapat sorrendet a pontok alapján!

 


Bízzatok bennünk és bár nem vagyunk az MKSZ által elfogadott (hanem egyéb) kupasorozat , de mindent azért teszünk, hogy felvirágozzon és összetartson az utánpótlás!

Amennyiben nem így lenne a szponzorok által felajánlott összegeket nem rátok, hanem magunkra költenénk, ezt tudnotok kell!

Aki nevez és eljön, hisz az utánpótlásban , aki bár megtehetné de távol marad, csak a "sült galambban" hisz...


Hajrá utánpótlás!

 

FIGYELEM! VÁLTOZÁSOK!

 

Tisztelt Egyesületi Vezetők, a korábbiakkal ellentétben a 2. futam NEM a BikeWeekend rendezvényen lesz , hanem 2 héttel korábban azaz április 7-én Kamaraerdőn az Ifjúsági Parkban!!!!!

Kiírása közvetlenül az első futamot követően történik meg!!

Szerencsésebb is a helyszín és pláne az időpont, mivel így nem túl közel a mindenki számára fontos Crosskovácsi UP XCO versenyhez!

 

 


FELNŐTTEKNEK!

Ki mit tud van, most mutasd meg!


Tisztelt Hölgyeim és Uraim!


Lehetőséget adunk felnőttek nevezésére, indulására az ELEMInátor futamokon, maximálisan 24 fő részére. Nem szeretnénk, ha gyerekek elszigetelődnének és nem találkozhatnának példaképeikkel! Az első 24 nevező és a nevezési díjat befizető felnőtt indulhat az első futamon! Természetesen a technikai pályát is teljesíteni kell minden indulónak! Erre a gyerekek is nagyon kíváncsiak lesznek:):)
Nevezz gyorsan , hogy le ne maradj!


https://www.superiormtbteam.com/eleminator-kupaVelo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések