Pannonhalma Stelvio Kritérium

2018. május 12. szombat
Magyar / Országúti

VERSENYKIÍRÁS
Pannonhalma Grand Prix

 

A Pannonhalma Stelvio Kritérium​ egy önálló verseny, de egyben a Pannonhalma Grand Prix​ kerékpáros versenyhétvége második fordulója, ami három futamot foglal magában. A mindhárom versenyt teljesítők közül az összegyűjtött pontok összegzése után kerül ki 2018 Pannonhalma bajnoka női/férfi és felnőtt/junior kategóriában.
Ha indulni szeretnék a bajnoki trófeáért, nevezz mindegyik fordulóra. Sok sikert kíván, a rendezőség. A Pannonhalma Grand Prix-re (mindhárom versenyre) a Pannonhalma Prológ nevezési felületén tudsz regisztrálni.

 

Korcsoportok Nevezési díjak:

Diavetítéshez kattints a képre

Díjazás:​

A hazai rendezésű versenyek átlagától eltérően, ha csak szerényen is, de egyenlő elismerésben részesítjük mindkét nem dobogósait. A felnőtt bajnokságban indulók közül a női/férfi bajnok díja​: bajnoki trikó, bajnoki trófea, 25.000Ft pénzdíj. Második hely​: érem, 15.000Ft pénzdíj. Harmadik hely​: érem, 10.000Ft pénzdíj.
A junior kategóriában induló lányok és fiúk érem díjazásban részesülnek.


VERSENYKIÍRÁS
Pannonhalma Stelvio Kritérium

 

A verseny jellege: ​A Pannonhalma Stelvio kritérium egy tömegrajtos mezőnyindítású verseny. Az indulók egy 2km hosszúságú, Pannonhalma utcáin kijelölt pályán fognak körözni. A cél minél több kör teljesítése 1 óra alatt. Elegendő számú nevező esetén a bajnokságon belüli pontozás mellett, a klasszikus kritériumversenyek
megszokott pontversenyt is alkalmazzuk!


1.) A lebonyolítás rendszere/rajtprocedúra:
1.1. A rendezvény lebonyolítását a Pannonhalmi Kerékpáros Sport Klub Egyesület végzi, amelyek a társadalmi szervezetek bírósági nyilvántartásában szereplő egyesület.
1.2. A kategóriának megfelelő pályarajzot és abban feltüntetett közlekedési szabályokat valamennyi versenyző a nevezéssel egyidejűleg magára nézve kötelezőnek ismeri el. 
1.3. A verseny közúttal érintett és a sávok között le nem választott szakaszain a versenyzők a közlekedési szabályok szerint kötelesek haladni. A versenyből történő kizárást vonja maga után, ha valaki szándékosan áthágja a kanyarodás biztonsága érdekében kiépítésre kerülő biztonsági sávokat, vagy más módon veszélyezteti
a versenyben részt vevő társai testi épségét.
1.4. A verseny résztvevői 20:30-kor​ lassúrajttal indulnak Pannonhalma város főteréről. A bajnokág pontversenyében elöl állók beszólítása után mindenki elfoglalhatja a helyét a rajtdepóban. A mezőny felvezető gépjármű mögött hagyja el a Főteret. Biztonsági okokból az éles rajt a Petőfi Sándor úton lesz. Az utolsó kör
kezdetét csengetéssel jelezzük. A lekörözéshez közel álló versenyzőket a pálya több szakaszán felállított versenybírók kiszólítják a mezőnyből!


2.) Útvonal:
Rajt:​ Fő tér-Mátyás Király út- Szabadság tér-Petőfi Sándor út-Rákóczi Ferenc út- Tabán-Kossuth Lajos út-Mátyás Király út. Utolsó körnél a Kossuth Lajos útról balra a Bajcsy-Zsilinszky út- Szabadság tér- Fő tér- cél.


3.) Résztvevők/korcsoportok:

Azok a 14. életévüket betöltött női és férfi nevezők, akik a versenykiírásban meghatározottak szerint a nevezési díjat befizették és aláírásukkal igazolják, hogy a részvételi feltételeket elfogadták! 18 év alatti személy kizárólag szülői engedéllyel indulhat a versenyen! A szülői hozzájáruló nyilatkozatot ki kell tölteni és a helyszínen a
rajtszám átvételekor leadni. 

 

FELNŐTT NŐ​ – 23- / 1995-
FELNŐTT FÉRFI​- 23- / 1995-
JUNIOR NŐ​ – 14-22 / 2004-1996
JUNIOR FÉRFI​ – 14-22 / 2004-1996


4.) A nevezés díja és szabályai:
4.1. A rendezvényünkre nevezni elsősorban elektronikusan weboldalunkon keresztül lehet: Pannonhalma Stelvio Project: ​www.pannonhalmaprolog.hu​ A versenyre személyesen két helyen lehet nevezni: egyrészt Pannonhalma város Tourinform irodájában​ (Pannonhalma, Váralja u. 3., telefon: 96/960-072, nyitvatartási idő:
hétfő 8-12, kedd-csütörtök 8-16, péntek és szombat: 8-14), másrészt Győrben a Stelvio kerékpárüzletben​ (Győr, Bem tér Zrínyi utca felőli oldala, nyitvatartási idő: hétfő-péntek 10-18, szombat 9-13 ).
4.2 A Nevezési Díjat ide tudod átutalni: Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezet, Pannonhalmi Kerékpáros Sport Klub Egyesület számlaszám:59300247-11031693​ A megjegyzés rovatba írd be a verseny nevét röviden pl: Prológ/Kritérium/Peloton nevezés.Kérjük ne fizess be postán mert hosszú az átfutási idő és követhetetlen.
4.3. A nevezési díjak sávosan kerülnek meghatározásra az alábbiak szerint. A nevezési díj összegét az átutalás, befizetés napja szerint kell az alábbiak szerint megállapítani.


● április 13-ig 1.000 Ft
● április 14 és május 5 között 1.500 Ft
● május 5 után 2.000 Ft
● a helyszínen 2.500 Ft


5.) Lebonyolítási szabályok:
5.1. A rajtcsomagok átvételére a versenyek napját megelőző napokban a Tourinform irodában​, a versenyhétvégén a rendezvény helyszínen kijelölt 2 db - rajtszámok szerint megosztott – Grand Prix pontokon lehet sort keríteni, a helyszínen a rajtcsomagok átvétele folyamatos lesz.
5.2. A versenyre nevezők és kísérőik kötelesek tiszteletben tartani a verseny szervezői által alkalmazott közlekedési korlátozásokat, így különösen figyelembe venni a verseny helyszínét érintő parkolással kapcsolatos előírásokat, tekintettel arra, hogy a verseny helyszínéhez közeli parkolási terület kerül kijelölésre, valamint a
parkolási lehetőségekről külön tájékoztatást adnak a szervezők. 
5.3. A versenyzők a rajtcsomagban két rajtszámot kapnak: egyet a kerékpárra, egy másikat a mezre. A rajtszámokat a versenyzők kötelesek megfelelően felerősíteni.
5.4. Szigorúan tilos a könyöklő vagy egyéb kormánykiegészítő, sárvédő, túratáska, törékeny kulacs használata a verseny során.
5.5. A versenybíróság eltiltja a versenyen történő indulástól azt, aki nyilvánvaló ittas, vagy bódult állapotban, illetőleg kemény héjú fejvédő hiányában kíván részt venni a futamon. Szintén eltiltást von maga után, aki megsérti verseny közben a fair play szabályait.


6.) Díjazás:
A verseny során az egyes kategóriák I-II-III. helyezettjei kerülnek díjazásra, akik érmet - és esetlegesen egyéb
támogatói felajánlásokból származó ajándékokat és virágot - kapnak.
Az eredményhirdetésre az utolsó versenyző beérkezését követően kerül sor, ennek tervezett kezdete 22:00.

 

8.) A résztvevők hozzájárulásai és kötelezettségei:
8.1. A versenyre nevezők a nevezéssel egyidejűleg igazoltan elfogadják a verseny jelen szabályzatát.
8.2. A versenyen részt vevők saját felelősségükre, a verseny szabályzatának ismeretében vesznek részt a rendezvényen versenyzésre alkalmas egészségi állapotban és versenyzés céljából megfelelő műszaki állapotú kerékpárral. 
8.3. A versenyre nevezők a nevezéssel egyidejűleg tudomásul veszik és elfogadják, hogy a verseny szervezői a  nap történéseit dokumentálni szeretnék, így róluk személyes képmás és hangfelvétel készülhet annak esetleges felhasználása és nyilvánosságra hozatala mellett.
8.4. A versenyre nevezők a nevezéssel egyidejűleg hozzájárulnak, hogy a nevezési lapon szereplő adataikat a rendező nyilvántartsa, saját rendezvényszervezéssel kapcsolatos promóciós céljaira használhatja azzal, hogy azokat harmadik félnek nem adja át.
8.5. A versenyző tudomásul veszi, hogy a versenyeken saját felelősségére vesz részt, és kötelezően betartja a KRESZ szabályozásait, követi a rendőrség vagy a biztosítást végző egyéb szervek és személyek utasításait. 

A regisztráció Szervezőhöz történő elküldésével (leadásával) és/vagy a rajtszám átvételével a Résztvevő (ill. a kiskorú Résztvevő törvényes képviselője) elismeri, hogy:
A Pannonhalma Grand Prix Részvételi szabályzatát elolvasta, a nevezési feltételeket elfogadja, továbbá a versenyszabályzat Indulókra vonatkozó szabályait elolvasta és tudomásul veszi.


A versenykiírás változtatásának minden jogát fenntartjuk.
Eredményes felkészülést és sikeres részvételt kívánunk:

Pannonhalma Stelvio ProjectFrancia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések