VácCross

Weboldal: http://www.vaccross.hu/
E-mail cím:
2018. január 06. szombat
Magyar / Cyclo-cross

 VácCross versenykiírás

 

Cyclocross Magyar Kupa futam

Vác, Derecske dűlő

A 2017/18-as cyclocross szezon záró kupa futama a váci Ligetben

 

 

A verseny ideje:

2018.január 6. (szombat)
A verseny helyszíne:

A váci Liget
Rajt-Cél/Versenyközpont: Vác, Derecskedűlő

Korcsoportok:

Minden, az MKSZ versenynaptárába tartozó versenyen, egységesen, az összes alábbi korosztály számára rendezni kell futamot az alábbi feltételekkel:
Minden korosztály minimum 3 fő nevezése esetén indítható!
Amennyiben ennél kevesebb a nevező az adott korosztályban, akkor a versenyzőt magasabb korosztályba kell sorolni!
(Pl.: női U19 egy nevező, női U23-ban is egy nevező, akkor mind a két versenyzőt a női ELIT korosztályban kell indítani!)

 

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Beszólítás és rajtok:

Minden rajtban az adott rajt összes versenyzője beszólításra kerül az aktuális rajt szerint gyűjtött Magyar Ranglista pontok alapján. A helyszíni nevezők a beszólítás végére kerülnek minden esetben!
Az UCI pontokkal rendelkező versenyzők az idei 2017/18-as szezonban szerzett pontjaikkal a mezőny elejére kerülnek.
A hobbi kategóriában nincs beszólítás.
Azok a versenyzők, akik lekésik a beszólítást, kizárólag a kategóriájuk végére állhatnak be!

A rajtok sorrendje az MKSZ versenynaptárába tartozó cyclocross versenyeken a 2017/18-as szezonban:

 

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Pályabejárás: 9:00 - 10:30 között. Utána minden rajt első célba érkezője mögött nyílik a következő lehetőség, a következő rajt előtt 10 percig! Ha az utolsó, még pályán lévő versenyzőt a pályát bejáró versenyző megelőzi, akkor kizárásra kerül, az adott versenyre elveszíti az indulás jogát!
Pályabejárás során bukósisak viselése kötelező!


A verseny időtartama:

A körszám az UCI szabályoknak megfelelően kerül meghatározásra, azaz annak a versenyzőnek az első két körének átlaga határozza meg a körök számát, aki elsőként teljesíti az első két teljes kört.
A harmadik körtől kezdve a hátralévő körök számát a célkapunál jól látható módon fel kell tüntetni!
A teljesítendő körök számát, amennyiben indokolt, a verseny bírái az adott futam feléig megváltoztathatják, amelyről a célkapunál lévő körszámláló és a szpíker tájékoztatást ad!


A versenyzőket az utolsó kör megkezdéséről hangjelzéssel (kolomp, csengő) is értesíteni kell!


Kategóriaváltás, eszközszabály és depó:

Csak az U23-as és idősebb kategóriák esetén lehet ELIT-be nevezni. Az adott szezonban csak egyszer lehetséges kategóriát váltani az erősebb kategória felé. Kategóriaváltásnál a gyengébb kategóriában gyűjtött összes pont törlődik.

A második (U19, WU19, WU23, Elit nő, Master nő, M2) és az ötödik rajtban (U23, Elit, M1) kizárólag az UCI szabályainak (pl.: max. 50 cm széles kos kormány, 28"-os kerékméret, max. 33 mm széles külső) megfelelő cyclocross kerékpárral lehet csak és kizárólag a versenyen induln kerékpármegkötés továbbra sincsi. A többi rajtra (első, harmadik és negyedik)

Az adott futamon résztvevő versenyzők bárminémű segítséget (szerelés, kerékpárcsere, frissítés, stb.) csak és kizárólag a depó területén vehetnek igénybe. A depó nem rendeltetésszerű használata a versenyből való azonnali kizárást von maga után. A depóban csak az adott futamon versenyző - depó belépő kártyával rendelkező - segítője/szerelője tartózkodhat. A depó belépő kártya (versenyzőként max. 2 db) a nevezésnél igényelhető költségmentesen. A depó belépő kártyát jól látható módon kell a segítőnek/szerelőnek viselni és a depóban tartózkodó versenybíró, pályabíró kérésére azonosításra fel kell mutatni.

Rajtszám:

A rajtszámokat (minimum kerékpár és mez rajtszám) a nevezési csomagban kapják meg a versenyzők. A rajtszámokat a versenyző hátára, valamint a kerékpárra is jól látható módon kell rögzíteni. A kerékpáron a rajtszám helye a nyereg alatt és a nyeregcsőhöz rögzítve található oly módon, hogy annak mindenképpen látszania kell!
Rajtszám nélkül pályára lépni tilos! A rajtszámot a pályabejáráskor is kötelező viselni. A pályát, a rajtszám nélkül ott tartózkodó versenyzőnek a versenybírók felszólítására haladéktalanul el kell hagynia.


​Pontszámítás:

Az MKSZ versenynaptárba tartozó versenyeken az UCI cyclocross világkupák pontozása alapján kerülnek pontozásra az alábbiak szerint:

 

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Minden verseny után kétféle ranglista pontokat kapnak a versenyzők, egyet az abszolút eredmény alapján, egyet pedig a korosztályos eredmény alapján. Az abszolút eredmények után járó pontoknak kizárólag a beszólítás sorrendjében van szerepe.​


A pontokat a saját korcsoportjában gyűjti mindenki, a rajt szerinti kategóriának megfelelő helyezéssel (Pl.: ha megfelelő számú U23-as versenyző jelenléte miatt a versenyen nem kerül külön értékelésre az U23-as kategória és az U23-as versenyző az Elit kategória 4. helyén ér célba, akkor megkapja a negyedik helyezésért járó pontokat, ám azokat az U23-as kategóriában gyűjti és az év végi értékelésbe ezen pontok szerint lesz értékelve a saját kategóriájában)
A Magyar Kupasorozat összesítésénél egy, a legrosszabb futam eredménye nem számít az összetett pontozásnál.
A Magyar Kupasorozat összetett győztese a "2018. évi Magyar Kupagyőztes" címet kapja.
Az adott futamon elindult, de célba nem ért (DNF) versenyzők 1 pontot kapnak. El nem indult (DNS) vagy kizárt (DSQ) versenyző 0 pontot kap. Az 51. és az utáni helyezéseknél minden versenyző 1 pontot kap.


Kategóriaváltás esetén a versenyző a korábbi kategóriájának összesítésében az utolsó helyre kerül (pontszáma feltüntetésével). Egy szezonban egyszer lehet kategóriát váltani, azt csak és kizárólag az erősebb kategória irányába, és csak Férfi felnőttbe (Elit).
A Magyar Kupasorozat összetett pontszámításánál az adott kategóriában induló licensszel nem rendelkező versenyző is gyűjthet pontot.
Hobbi kategóriában nincsen összesített végeredmény, és magyar bajnokot sem hirdetünk.


​Nevezés:

Előnevezni online a NEVEZÉS menüpont alatt lehet.
Az előnevezési díjat utalással lehet megfizetni legkésőbb 2017. december 29. (péntek) éjfélig.
Csak a december 29-én beérkezett átutalással rendezett nevezéseket fogadjuk el előnevezésnek. A későn beérkezett utalással fizetett versenyzők az előnevezési díj és a helyszíni nevezési díj közötti különbözetet a helyszínen rendezni kötelesek!
Ez után már csak a helyszínen, az adott futam kezdete előtt 1 óráig, legkésőbb 12:00-ig van lehetőség nevezésre!

A nevezési díj a következőket tartalmazza:
indulási jogot a szezon utolsó pontszerző versenyén
mentős egészségügyi biztosítást,
chipes időmérést,
rajtcsomagot,
korlátlan zsíroskenyér, tea, illetve forraltbor fogyasztást
MKSZ által delegált bírókat,
kultúrált öltözési, zuhanyzási, parkolási lehetőséget,
kerékpármosási lehetőséget,
kerékpárszervízelési lehetőséget a Crazy Biker's jóvoltából.

​Számlainformáció:

Somoghy Attila
K&H Bank 10205000-04312303-00000000


Díjazás:

Minden futam első három helyezettje érem és egyéb díjazásban részesül:
egyedi díjak
szponzorok által felajánlott díjak
a hobbi futam győztesének meglepetés ajándék


Egyéb szabályok:

Fejvédő viselése minden pályára lépő számára (pályabejárás és a verseny ideje alatt is végig) kötelező!
A pályán csak a haladási irányban lehet közlekedni, a depóban/technikai zónában visszafordulni tilos. A szabály be nem tartása azonnali versenyből kizárást eredményez!
A lekörözésre kerülő versenyzőknek elsőbbséget kell adni a leköröző versenyzőknek, a legelső alkalommal amint az lehetségessé válik.
Az elhelyezett akadályok megkerülése, a pálya lerövidítése vagy sportszerűtlen magatartás tanúsítása akár azonnali kizárást vonhat maga után. A szabályok be nem tartása a versenyrendezőség döntése alapján figyelmeztetést, az összetett eredményeket érintő pontlevonást, az adott eseményre érvényes időbüntetést és kizárást is vonhat maga után!
Vitás kérdésekben, óvás esetében a helyszínre delegált MKSZ bíró dönt. Észrevételekkel, óvással legkésőbb az eredményhirdetés előtt 15 perccel kell


​Nyilatkozat:

A versenyzők a nevezésnél aláírásukkal nyilatkoznak a következőkről:
A verseny teljesítéséhez megfelelő fizikai állapotban vagyok, a teljesítést akadályozó betegségben nem szenvedek.
A versenyen teljes mértékben saját felelősségemre indulok, bármely a verseny előtt/alatt/után bekövetkezett sérülésért, illetve anyagi kárért a rendező- és a rendezőség által megbízott személyek/szervezetek, továbbá a verseny útvonala által érintett területek tulajdonosai illetve kezelői semmilyen címen felelősséget nem vállalnak, illetve felelősségre nem vonhatóak.


Lemondok minden, a versennyel bármilyen kapcsolatba hozható elszenvedett baleset vagy kár esetén az előző pontban felsoroltakkal szembeni jogi eljárásról.
Tudomásul veszem, hogy baleset esetén semmiféle igényt nem támaszthatok a fentebb felsoroltakkal szemben. A verseny előtt/alatt/után minden általam okozott kárért személyes és anyagi felelősséggel tartozom.


Elfogadom, hogy a sporteseményről készült film- és képanyagokon valamint azok reklám célú felhasználásában szerepelhetek, ellenszolgáltatást ezért nem kérek.
Elfogadom, hogy a nevezési adatlap pontatlan kitöltéséből, a nevezés során helytelen adatok megadásából adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget.

 

A verenykiírásaban nem részletezett szabályok esetén az UCI szabályai az irányadók. A szervezők a szabályok változtatásának jogát fenntartják!Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések