II. Balaton Mountainbike Maraton

Weboldal: http://www.sportaktiv.hu/balaton-maraton-hu/
2018. május 01. kedd
Magyar / Mountain-bike maraton-XCM

Időpont: 2018. május 01.
Helyszín: Balatonfüred Vásárcsarnok parkoló
Térkép: itt

 

A hagyományos május 01-i szezonnyitó hegyikerékpáros maraton 2018. május 1-én Balatonfüreden kerül megrendezésre.


A rajt – cél terület Balatonfüred óváros központjában, a piactér parkolójában kerül kialakításra. A versenyzőket sok néző, szurkoló biztatja.
A körpálya innen kiindulva a balatonfüredi felső – erdő változatos erdei útjain kerül kijelölésre 25, és 50 km-es távokon, 90%-ban kizárólag terepen!


A pálya közepes nehézségi fokú , mindenki számára végig tekerhető, változatos, szórakoztató élményt nyújt a résztvevőknek. Bátran ajánljuk azoknak is akik még nem indultak hegyikerékpáros maratonon, de szívesen kipróbálnánk, hogy milyen is egy ilyen pálya. Természetesen nagy szeretettel várjuk az aktív versenyzőket is, akiknek kiváló felkészülés ez a szezonnyitó maraton az egész éves verseny évadra.


A versenyzők a Balaton-felvidék hangulatos, mesés vidékén tekerhetnek végig, érintve Balatonszőlős és Hidegkút falvakat.


A verseny fő célja:
Népszerűsíteni a hegyi, és terepkerékpáros turizmust a Balaton térségében. A balatoni bringa körúttól letérve, csodálatos természeti értékeket ismerhetnek meg a kalandra vágyó kerékpárosok. A pálya több pontjáról szemet gyönyörködtető kilátás tárul elénk a Balatonra. A különleges természeti látványosságok, változatos erdei tájak, a hangulatos kis települések, a boros pincék, szőlőültetvények igazi balatoni hangulatot árasztanak. Ezek mind jól bejárhatóak kerékpárral!

Az aktív, kaland – kerékpáros turizmus fejlesztése azért is fontos, mivel az elő, és utószezonban lehet a legjobban bringázni a Balaton térségében!
A verseny útvonalán haladóknak a bringások által eddig kevésbé ismert gyönyörű tájból szeretnénk „ízelítőt” adni.


A versenyre 2018. április 13-ig kedvezményesen lehet előnevezni a sportaktiv honlapon. Helyszíni nevezés a verseny napján május 1.-én (kedd) 8 – 11h között.
Rajt 12 órakor!

A verseny fővédnöke: Dr. Bóka István Balatonfüred Polgármestere.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Főrendező: Havasi Tímea
Versenyigazgató: Harangvölgyi AndrásFrancia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések