MEGKÜLÖNBÖZTETŐ TRIKÓK

RÓZSASZÍN TRIKÓ 
Diavetítéshez kattints a képre
 
Az igazi vezér  Győzelem  Csapatszellem 
Rózsaszín, mint a Gazzetta dello Sport lapjai. Azok a lapok, amiket a hegy tetején osztanak a versenyzőknek és amik védelmet biztosítanak a hidegtől a lejtmenetekben. Rózsaszín, mint a bajnok hajnala. A Maglia Rosa az első helyezettnek jár az összetettben. 

 

CIKLÁMEN TRIKÓ 
Diavetítéshez kattints a képre
 
Sebesség  Gyorsaság  Erő 
Ciklámen! 2009 után 2017-ben ismét visszatért a ciklámin, mint a dugattyúlábúak első számú célja. A Maglia Ciclamino a pontverseny első helyezettjének jár. 

 

KÉK TRIKÓ 
Diavetítéshez kattints a képre
 
Hegyi menő  Akarat erő  Kitartás 
Kék, mint az ég, amire felpillantanak a versenyzők a hegyek csúcsán friss levegőért kapkodva. Kék, mint a felduzzadt hegyi patakok, melyek a tengerbe ömlenek. Kék, mint a tengerszemek. A hegyi pontversenyben vezetőnek jár. 

 

FEHÉR TRIKÓ 
Diavetítéshez kattints a képre
Fiatalság 

Elszántság 

Lelkesedés 
Fehér, mint a frissesség és az ártatlanság szimbóluma. A tisztaság és az élénkség, azonban nem egyenlő a bátortalansággal. Fehér, mint a kezdő, az újonc álmatlan éjszakája. A Maglia Bianca a legjobb fiatalnak jár.  

 

Az időjóváírások tekintetében a szakaszok végén az első három helyezett 10, 6 és 4 másodpercet kap. A részhajráknál pedig 3, 2, 1 másodpercet osztanak.

 

A pontversenyben a szakaszokat három kategóriára bontják, a sík szakaszok végén jár a legtöbb pont. Itt a cél egyértelmű, ezt a különversenyt meghagyták a sprinterek számára. Az első kategóriás szakaszokon – ezek a mezőnyhajrával végződő sík etapok – az első 20 helyezett kap pontot. A győztes 50 ponttal gazdagodik.

 

A hegyi pontversenyben is élesen elválnak a különböző kategóriájú emelkedők hegyi hajráinál szerezhető pontok. Az első kategóriás hegyeken 32 pont jár, míg a viadal legmagasabb emelkedőjéének meghódításáért a Cima Coppiért 40 pont kapható.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések