CROSSKOVÁCSI BIKESCHOOL UTÁNPÓTLÁS VERSENY 2018

2018. április 15.
Magyar / Mountain bike-XCO

Időpont, helyszín
2018. április 15-e vasárnap, Nagykovácsiban a kastély melletti kápolnánál (falu bejáratánál)

8:00-tól. A verseny az U9 – U17 korosztályoknak a 2018. évi XCO UP magyar kupasorozat első futama.

 

A verseny típusa:  Kombinált (ügyességi + olimpiai cross).

 

Ügyességi verseny

A résztvevőknek 5 különböző ügyességi akadályt kell teljesíteni lábletétel nélkül. Feladatok: egyenes hajtás, kulacs kerülés, kerék átemelés, áthaladás raklapokon, labirintus. Csak az adott korosztály időintervallumában lehet gyakorolni és teljesíteni. Ügyességi versenyen csak rajtszámmal, pontozólappal lehet részt venni (pontozólapokat rajtszám-átvételnél osztjuk). A versenyzőket pályabíró fogja pontozni, egyéni pontozó lapokon. A hibapontok késedelmet jelentenek az Olimpiai Cross rajtjánál (hendikep rendszer, lásd kategóriáknál). Az ügyességi verseny kihagyása és a pontozólap elvesztése maximum hibapontot jelent.

 

Olimpiai Cross (XC)

Terepen, körpályán rendezett verseny, a különböző kategóriák számára megfelelő nehézségiszinttel. Az Olimpiai Cross versenyszám rajtja a korábban említett hendikep rendszer szerint történik. A verseny győztese az, aki az Olimpiai Cross szám megadott távjáról elsőnek ér célba (ugyanazzal a kerékpárral, amivel elrajtolt). Célba érkezésnek a kerékpár első kerekének első pontja számít. Az első versenyző célba érkezése után a futamnak vége, a többi versenyzőt kiszólítjuk.

A versenyt az MKSZ és az UCI szabályai szerint rendezzük meg.

 

Tehetségkutató futam
A hivatalos kupaverseny lezárultával tehetségkutató futamot indítunk azoknak a gyerekeknek, akik még nem járnak kerékpáredzésre, de szívesen kipróbálnák magukat. A tehetségkutató futamon a részvétel díjtalan. A beérkező gyerekek emléklapot és müzli szeletet kapnak, az első helyezetteknek meglepetés ajándék jár.

 

Biztonság, szabályok
A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. A rendezőség a sérülésekért, esetlegesen bekövetkező károkért semmilyen felelősséget nem vállal. Fejvédő használata kötelező. Másik versenyzőt fellökni, felszerelésében kárt tenni, versenyző mellett a pályán futni tilos. Versenyzőt jogosulatlan előnyhöz juttatni tilos, ezek kizárást vonnak maguk után. A pályán technikai zóna kerül kialakításra. Verseny közben itatás, műszaki segítségnyújtás csak a technikai zónában megengedett. Szabálytalanságok, illetve a felmerülő vitás kérdések esetében a versenybíró a MKSZ MTB XC versenyszabályzata alapján dönt. X évesnek az számít, aki ebben az évben tölti/töltötte be X. életévét. A licensszel nem rendelkező gyerekek felnőtt kísérőinek felelősség vállalási nyilatkozatot kell kitölteni.

 

Nevezés, előnevezés, időmérés
Előnevezés 3500 Ft/versenyző áron, 2018. április 8-a vasárnap éjfélig az ODIN rendszerben (www.odinsport.eu).

Az előnevezés akkor érvényes, ha a nevezési díj április 9-e hétfő éjfél előtt beérkezik a Crosskovácsi SKE Bikeschool bankszámlájára.

Helyszíni nevezés a verseny napján, 5000 Ft/versenyző nevezési díjjal.

Számlatulajdonos: Crosskovácsi SKE, Bikeschool

Bank neve: Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet
Számlaszám: 65700086 – 10135158
Az összeg beérkezése után 2 napon belül visszaigazoló válaszlevelet küldünk, amiben mellékeljük azt a kockázatvállalási nyilatkozatot is, amit a rajtszám átvételekor le kell majd adni kitöltve, aláírva. ÁFÁs számla igényüket kérjük e-mailben jelezzék a nevezes1@gmail.com címen, és adják meg a számlacímzettet is.

A nevezés díjak magukba foglalnak egy müzli szeletet, egy hot-dog és egy üdítőital fogyasztását. A helyszínen csak egyéni nevezéseket tudunk elfogadni, egyesületi nevezési lista leadása csak előnevezésben lehetséges.

Az adott kategória nevezése és a rajtszám-átvétel 1 órával az XCO futam rajtja előtt zárul.

A versenyen elektronikus időmérést tervezünk. A versenyzői chip-ek használatához kauciót szedünk (fényképes igazolvány, vagy 5e Ft), amit a verseny végén, a chip visszajuttatásakor visszaadunk.

A versenyen elsősegély nyújtást biztosítunk. Legközelebbi kórház: Szt János Kórház, 1125-Budapest, Diós árok 1.

 

Díjazás
Kategóriánként az 1-3 helyezetteknek érem, és ajándékok. A tehetségkutató futamokon emléklap.

 

Kategóriák
U 9 - U 17 korosztályok számára versenyünk a Magyar Köztársaság 2018. évi XCO UP kupasorozat első versenye. Az U19 és tehetségkutató futamok kupasorozaton kívüli barátságos edzőversenynek számítanak.

A körök végleges számát a szervezők helyben fogják kihirdetni.

 

Időrend, versenyinformációk

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Börze (újdonság!)
Hozd magaddal a kinőtt bicajt, cipőt, fölös alkatrészt! A gyerekek gyorsan nőnek, nagy a kereslet és a kínálat. A verseny végéig kiállítjuk, megőrizzük, eladjuk. Neked csak annyi a dolgod, hogy elhozd, és megmondd, hogy mennyit szeretnél kapni érte.

 

Kapcsolat
Crosskovácsi SKE, 2094-Nagykovácsi, Kolozsvár tér 3.

Email: nevezes1@gmail.com.

Előnevezés, számla: Gyurik Zsuzsa (70/383-9779)

Versenyigazgató: Gerely Gábor (20/4745-877)

Diavetítéshez kattints a képreFrancia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések