preEYOF Országúti Mezőnyverseny

2017. április 02.
Magyar / Országúti

Magyarország, azon belül Győr lesz a házigazdája 2017. július 23. és július 30. között a XIV. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak. Az eseményen ötven nemzet sportolói mérik össze tudásukat.


A kerekesek a belvárost elhagyva, 3,7 kilométer megtétele után kanyarodtak rá a 9,5 kilométeres teljesen lezárt, forgalommentes körpályára, melyet a fiatalabbak négyszer, míg az idősebbek hétszer teljesítettek. A befutóra természetesen újfent a városháza előtt került sor.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A U15-ös fiúk kategóriájában Martin Svrcek (CyS-Peter Sagan Academy) révén szlovák győzelem született. A második helyet a győri illetékességű Szijártó Zétény (Győri Atlétikai Klub), míg a harmadik pozíciót a szintén szlovák Jakub Slivka (CyS-Peter Sagan Academy) kaparintotta meg.


Az U17-es lányoknál a litván színekben versenyző Gloria Van Mechelen (Cannibal Team Lithuania) diadalmaskodott honfitársa Akvile Gadraityte (Cannibal Team Lithuania) és Vas Kata (Merida Maraton Team CST) előtt.


Az U17-es fiúk korosztályában a szlovének uralták a mezőnyt, ketten is elléptek, végül Blaz Avbelj (Szlovénia) közel fél perces előnnyel ért haza honfitársait Rok Kovacic (Szlovénia) és Marko Jeretina (Szlovénia) kettősét legyőzve.


A tizenkilenc éven aluli lányoknál viszont hármas magyar siker született, László Tamara (KSI-Csepel) lett az első megelőzve Karl Bianka (Degavi-Tipográfia) és Honos Csenge (KSI-Csepel) duóját.


Összességében elmondható, hogy az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált megelőzően a kerékpárosok egy nagyon jól sikerült tesztversennyel hangoltak. Rengetegen dolgoztak a viadal sikeréért és vettek részt abban, hogy a versenyzők biztonságos körülmények között teljesíthessék a távot. 


Teljes eredménylista a letölthető fájlok között. 

 

Letölthető dokumentumok:

preeyof.pdf (101 KB)


Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések