575 CrossLiget Budapest

Weboldal: https://www.facebook.com/crossliget/, https://www.crossliget.hu/versenykirsevent-notes/
2017. október 21. szombat
Magyar / Cyclo-cross

 575
Crossliget 2017


Cyclocross magyar kupa, Budapest
Városliget Olof Palme sétány 1.

 

A 2017-18-as cyclocross szezon nyitánya, immár harmadik alkalommal a főváros zöld szívében.


1. Rendező:  
Coffeeride SE

 

2. Időpont:2017. Október 21.


3. Verseny helyszíne: Budapest, Városliget
Rajt-cél központ: Budapest, Olof Palme sétány, az Olof Palme háznál
A versenypálya a Közlekedési Múzeum, és az Olof Palme sétány által határol területen fog kanyarogni, érintve a Királydombot is. Egy kör hossza kb 3km.

 

4. Korcsoportok:

Minden, az MKSZ versenynaptárába tartozó versenyen, egységesen, az összes alábbi korosztály számára rendezni kell futamot a következő feltételekkel: Minden korosztály minimum 3 fő nevezése esetén indítható!
Amennyiben ennél kevesebb a nevező az adott korosztályban, akkor a versenyzőt magasabb korosztályhoz kell sorolni!
(Példa: női U19 egy nevező, női U23-ban is egy nevező, akkor mind a két versenyzőt az női Elit kategóriában kell indítani)
korcsi.jpg


5. Beszólítás, és rajtok:

Technikai értekezlet: Amennyiben azt a verseny körülményei (például: extrém időjárás, előre nem látható okok miatt a verseny napján végzett pályamódosítás, stb) igénylik, a csapatvezetők számára, a versenybírók jelenlétében az első futam előtt a szervezők által technikai értekezletet javasolt tartani a biztonságos versenylebonyolítás érdekében.
Beszólítás:
Minden rajtban az adott rajt összes versenyzője beszólításra kerül az aktuális rajt szerint gyűjtött Magyar Ranglista pontok alapján. A helyszíni nevezők a beszólítás végére kerülnek minden esetben!
A UCI pontokkal rendelkező versenyzők az idei 2017-2018-as szezonban szerzett pontjaikkal a mezőny elejére kerülnek.
A hobbi kategóriában nincs beszólítás.
Azok a versenyzők, akik lekésik a beszólítást, kizárólag a kategóriájuk legvégére állhatnak majd be
Rajtok: A rajtok sorrendje az MKSZ versenynaptárába tartozó cyclo-cross versenyeken (2017-2018):
rajtok.jpg


Megjegyzések:
Pályabejárás: 9 órától 10:30-ig. Utána minden rajt első célba érkezője mögött nyílik a következő lehetőség, a következő rajt előtt 10 percig! Ha az utolsó, még pályán, versenyben lévő versenyzőt megelőzi a pályajáró versenyző, akkor az a versenyző kizárásra kerül és elveszíti az adott versenyen az indulás jogát.
Pályajárás során IS kötelező a bukósisak viselése.
Hivatalos díjátadó ceremónia: 15:30


6. Verseny időtartam:

A körszám az UCI szabályoknak megfelelően kerül meghatározásra, azaz annak a versenyzőnek az első két körének az átlaga határozza meg a körök számát, aki elsőként teljesíti az első két teljes kört.
A harmadik körtől kezdve a hátralévő körök számát a célkapunál jól látható módon fel kell tüntetni.
A teljesítendő körök számát, amennyiben az indokolt, a verseny bírái az adott futam feléig megváltoztathatják, amelyről a célkapunál lévő körszámláló és a szpíker tájékoztatást ad!
A versenyzőket az utolsó kör megkezdéséről hangjelzéssel (kolomp, csengő) is értesíteni kell.

7. Kategóriaváltás és eszközszabály:

Kategóriaváltás:
Csak az U23-as és idősebb kategóriák esetén lehet elit-be nevezni. Az adott szezonban csak egyszer lehetséges kategóriát váltani az erősebb kategória felé. Kategóriaváltásnál a gyengébb kategóriában gyűjtött összes pont törlődik.
Kerékpármegkötés:
A második (U19, WU19, WU23, Elit nő, Master nő, M2) és az ötödik rajtban (U23, Elit, M1) kizárólag az UCI szabályainak* (például: max. 50cm széles kos kormány, 28”-os kerékméret, max. 33mm széles külső) megfelelő cyclocross kerékpárral lehet csak és kizárólag a versenyen elindulni. A többi rajtra (első, harmadik és negyedik) kerépármegkötés továbbra sincs.
*Clarification guide of the UCI Technical Regulation
Depó, technikai zóna használata:
Az adott futamon résztvevő versenyzők bárminemű segítséget (szerelés, kerékpárcsere, frissítés, stb) csak és kizárólag a depó területén vehetnek igénybe. A depó nem rendeltetésszerű használata a versenyből való azonnali kizárást von maga után.
A depóban, csak az adott futamon versenyző - depó belépő kártyával rendelkező - segítője/szerelője tartózkodhat. A depó belépő kártya (versenyzőként maximum 2 db) az nevezésnél igényelhető költségmentesen. A depó belépő kártyát jól látható módon kell a segítőnek/szerelőnek viselni és a depóban tartózkodó versenybíró, pályabíró kérésére azonosításra fel kell mutatni.


8. Rajtszám:

A rajtszámokat (minimum kerékpár és mez rajtszám) a nevezési csomagban kapják meg a versenyzők. A rajtszámokat a versenyző hátára, valamint a kerékpárra is jól látható módon kell rögzíteni. A kerékpáron a rajtszám helye a nyereg alatt és a nyeregcsőhöz rögzítve található oly módon, hogy annak mindenképpen látszania kell!
Rajtszám nélkül a pályára lépni tilos. A rajtszámot a pályabejáráskor is kötelező viselni. A pályát, a rajtszám nélkül tartozkodó versenyzőnek a versenybírók felszólítására haladéktalanul el kell hagynia.

9. Pontszámítás:

Az MKSZ versenynaptárba tartozó versenyeken az UCI cyclocross világkupák pontozása* alapján kerülnek értékelésre az alábbiak szerint:
pontok.jpg
Minden verseny után kétféle ranglista pontokat kapnak a versenyzők, egyet az abszolút eredmény alapján, egyet pedig a korosztályos helyezés alapján. Az abszolút eredmények után járó pontoknak kizárólag a beszólítás sorrendjében van szerepe.
A pontokat a saját korcsoportjában gyűjti mindenki, a rajt szerinti kategóriának megfelelő helyezéssel (Példa: Tehát ha megfelelő számú U23 versenyző jelenléte miatt a versenyen nem kerül külön értékelésre az U23 kategória, és az U23-es versenyző az Elit kategória 4. helyén ér célba, akkor megkapja a negyedik helyezésért járó pontokat, ám azokat az U23 kategóriában gyűjti, és az év végi értékelésbe ezen pontok szerint lesz értékelve a saját kategóriájában.)


10. Összesítés:

A Magyar Kupasorozat összesítésénél egy, a legrosszabb futam eredménye nem számít az összetett pontozásnál.
A Magyar Kupasorozat összetett győztese a „2018. évi Magyar Kupagyőztes” címet kapja
Az adott futamon elindult, de célba nem ért (DNF) versenyzők 1 pontot kapnak. El nem indult (DNS) vagy kizárt (DSQ) versenyző 0 pontot kap. Az 51. és az utáni helyezéseknél minden versenyző 1 pontot kap.
Kategóriaváltás esetén a versenyző a korábbi kategóriájának összesítésében az utolsó helyre kerül (pontszáma feltüntetésével). Egy szezonban egyszer lehet kategóriát váltani, azt csak és kizárólag az erősebb kategória irányába, és csak Férfi felnőttbe (Elit).
A Magyar Kupasorozat összetett pontszámításánál az adott kategóriában induló licensszel nem rendelkező versenyző is gyűjthet pontot.
Hobbi kategóriában nincsen összesített végeredmény, és magyar bajnokot sem hirdetünk.


11. Nevezés:

Előnevezésni online a Nevezés menüpont alatt lehet, vagy közvetlenül a versenyzek.hu oldalon.

Az előnevezési díjat utalással lehet megfizetni 2017. október 16. (hétfő) éjfélig. (csak az október 16-án beérkezett átutalással rendezett nevezéseket fogadjuk el előnevezésnek. A későn beérkezett utalással fizetett versenyzők az előnevezési díj és a helyszíni nevezési díj közötti különbözetet a helyszínen rendezni kötelesek.)
Ez után már csak a helyszínen, az adott futam kezdete előtt 1 óráig, legkésőbb 12:00-ig van lehetőség nevezésre.

A nevezési díj a következőket tartalmazza:

indulási jogot az eddigi legsikeresebb, legjobb hangulatú hazai versenyen
mentős egészségügyi biztosítást,
chipes időmérést,
rajtcsomagot,
egytál ételt a verseny után,
MKSZ által delegált bírókat,
kultúrált öltözési, zuhanyzési, parkolási lehetőséget,
kerékpármosási lehetőséget a depóban,
kerékpárszervízelési lehetőséget a depóban a MesterBike jóvoltából,

12. Számlainformáció:

Számla tulajdonos: CoffeeRide Sportegyesület
Számlaszám: 12100011-17623562-00000000

 

13. Díjazás:

Minden futam első három helyezettje érem + egyéb díjazásban részesül:

egyedi díjak minden kategóriában (elit férfi és női díjakat idén is a Recyclock biztosítja),
a győzteseknek és helyezetteknek a szponzorok által felajánlott díjakat ,
az elit versenyek győzteseinek egyedi mez az ILB jóvoltából.


14. Egyéb szabályok:

Fejvédő viselése minden pályára lépő számára (pályabejárás és a verseny ideje alatt is végig) kötelező!
A pályán csak a haladási irányban lehet közlekedni, a depóban/technikai zónában visszafordulni tilos. A szabály be nem tartása azonnali versenyből kizárást eredményez!
A lekörözésre kerülő versenyzőknek elsőbbséget kell adni a leköröző versenyzőknek, a legelső alkalommal amint az lehetségessé válik.
Az elhelyezett akadályok megkerülése, a pálya lerövidítése vagy sportszerűtlen magatartás tanúsítása akár azonnali kizárást vonhat maga után. A szabályok be nem tartása a versenyrendezőség döntése alapján figyelmeztetést, az összetett eredményeket érintő pontlevonást, az adott eseményre érvényes időbüntetést és kizárást is vonhat maga után!
Vitás kérdésekben, óvás esetében a helyszínre delegált MKSZ bíró dönt. Észrevételekkel, óvással legkésőbb az eredményhirdetés előtt 15 perccel kell


15. Nyilatkozat:

A versenyzők a nevezésnél aláírásukkal nyilatkoznak a következőkről:

A verseny teljesítéséhez megfelelő fizikai állapotban vagyok, a teljesítést akadályozó betegségben nem szenvedek.
A versenyen teljes mértékben saját felelősségemre indulok, bármely a verseny előtt/alatt/után bekövetkező sérülésért, illetve anyagi kárért a rendező egyesület, a rendező- és a rendezőség által megbízott személyek/szervezetek, továbbá a verseny útvonala által érintett területek tulajdonosai illetve kezelői semmilyen címen felelősséget nem vállalnak, illetve felelősségre nem vonhatóak.
Lemondok minden, a versennyel bármilyen kapcsolatba hozható elszenvedett baleset vagy kár esetén az előző bekezdésben felsoroltakkal szembeni jogi eljárásról. Tudomásul veszem, hogy baleset esetén semmiféle igényt nem támaszthatok a fentebb felsoroltakkal szemben. A verseny előtt/alatt/után minden általam okozott kárért személyes és anyagi felelősséggel tartozom.
Elfogadom, hogy a sporteseményről készült film-, és képanyagokon valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, ellenszolgáltatást ezért nem kérek.
Elfogadom, hogy a nevezési adatlap pontatlan kitöltéséből, a nevezés során helytelen adatok megadásából adódó problémákért a rendezők nem vállalnak felelősséget.

A verenykiírásaban nem részletezett szabályok esetén az UCI szabályai* az irányadók.

A szervezők a szabályok változtatásának jogát fenntartják!Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések