2016. június 29-én a fertődi Esterházy-kastélytól rajtol a Tour de Hongrie

E-mail  Nyomtatás
2016. május 27. péntek
  |   Szerző: Sajtóközlemény

 Diavetítéshez kattints a képre

 

Egy hónappal a rajt előtt, gyermekeknek szóló promóciós kampánnyal népszerűsítik a szervezők a Tour de Hongrie-t. Május 30-án Fertődön az Esterházy-kastély elől rajtol és június 2-án Siófokon ér véget a 2016-os Sisakot Viselek! Túra, amely – a Tour de Hongrie útvonalának egy részén mintegy 300 kilométert bejárva – azzal a céllal halad keresztül Nyugat-Magyarországon, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos kerékpáros közlekedés fontosságára. A túrához a négy nap során bárki csatlakozhat!

A Fertő tavat körbekerékpározók legkedveltebb kulturális célpontja a fertődi Esterházy-kastély. A fertő-parti kerékpárútról már messziről látszik pompakedvelő Fényes Miklós egykori zenei és kulturális élettől pezsgő impozáns kastélya. A több tízezer kerékpáros turista által látogatott barokk kastély ad otthont a 2016. június 29-én a Tour de Hongrie második szakaszának. 

A Tour de Hongrie nemcsak egy körverseny, hanem egy több célt megfogalmazó esemény is. A gyerekek biztonságos közlekedése az idei év egyik legfontosabb célkitűzése, ezért május 30-án a gyermekeké a főszerep. A Tour de Hongrie útvonalát bejáró 10 fős kerékpáros csapat a biztonságos közlekedésre hívja fel a figyelmet. Hozzájuk csatlakoznak Fertődön a városi általános iskola kerékpáros diákjai. A fertődi Esterházy-kastély kovácsolt díszkapuja elől indul útjára a profikból és a diákokból összeállt társaság, akik kerékpáros sisakjuk viselésével hívják fel társaik figyelmét arra, hogy csak megfelelő és biztonságos felszereléssel érdemes útnak indulni. A kerékpáros csapatot Bodrogai László Anzelm, az Eszterháza Központ főigazgatója köszönti, aki maga is elkötelezett híve a kerékpározásnak.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A fertődi diákok szinte minden nap tekernek a jól kiépített kerékpárútjaikon, vagy a biztonságot jelentő kastély udvaron keresztül, az Angolpark árnyas lomb alagútján át az iskolájukig. A gyerekeknek örömteli esemény lesz ez a nap, hogy elkísérhetik a kerékpárosokat a következő településig, Fertőszentmiklósig, ahol már az ottani diákok követik tovább a csapatot. Jó felkészülés lesz ez Fertődnek is, hogy ráhangolják a helyi közösséget a június 29-én rajtoló Magyar Kerékpáros Körversenyre, a Tour de Hongrie-ra.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések