A L'Étape du Tour, azaz Tour szakasz elnevezésű rendezvény a francia amatőr kerékpárosok legjobban várt eseménye. A Tour de France szervezői minden évben, immár 17. alkalommal az adott évi viadal egyik legérdekesebb, legnehezebb szakaszán megrendezik az amatőr Tour szakaszt.

 

A megmozdulás népszerűségét jól mutatja, hogy a 60 eurós nevezési díj ellenére minden évben több ezer ember nevezését utasítják vissza. A résztvevők létszámát 9500 főben maximalizálták a szervezők biztonsági okok miatt, így a beérkezett nevezések közül sorsolással döntik el, kik azok a szerencsések, akik indulhatnak a megmozduláson. Érdekesség, hogy a nem francia nyelvű országok (azaz Franciaország, Belgium és Svájc) lakosai számára maximum 2500 helyet tartanak fenn.


Az idei évben a verseny minden valószínűség szerint döntő fontosságú szakaszát, a Montélimar és a híres Mont Ventoux között rendezett 167km-es etapot nézték ki a szervezők. A már az útvonal bemutatásánál is említett etapot a profik előtt pár nappal, július 20.-án, hétfőn teljesítheti a 9500 kiválasztott. Az idei versenyre természetesen már esély sincs benevezni, azonban 2010-re még időben vagytok, mely után már csak egy kis szerencsére lesz szükségetek, hogy a 2500 hely egyikét megkapjátok!

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

http://www.letapedutour.com/